Latest Entries
Uncategorized

Значење на управувањето со ситоации, неговата вклученост во стратегискиот менаџмент и негова поврзаност со кризниот менаџмент и кризната комуникација

  Huston we have a situation here, – Хјустон имаме ситоација овде,  се зборовите кои на 11 Април 1970 во 13.30 од Апопло 13  ги изговара John Swigert кој заедно со Fred Haise и  James Lovell е на пат кон месечината. Од тој момент NASA ги активира сипте планови се обидува да ја контролира ситоацијата … Continue reading

Uncategorized

Потекло на теоријата на односите со јавноста во стратегтискиот менаџмент и потекло на стратешката комуникација во однос со лидерската комуникација

 За да се добие објаснување  на релациите помеѓу односите со јавноста и стратешкиот менаџмент како и нивната корелација со стратешките комуникации и лидерството и да се објаснат овие прашања неминовно е разложување на самите термини  на нивните основни нивоа и нивно логичко поврзување во неколку целини. Според методологијата на М. Шамиќ[1] објаснувањето на оваа комплексна … Continue reading

Uncategorized

Skopje 2014 , Мажи – Жени 100 : 0

Најспорниот проект на светот “ Скопје 2014 “  покрај од културолошки, буџетски и архитектонски поглед е и родоскрнавење и обид за славење на  хомосексуализмот и  полигамијата . Големите работи (и бељи) почнуваат случајно Skopje 2014 , Мажи – Жени 100 : 0 Ако играњето со лего коцки ја развива интелегенцијата тогаш архитектите и творците на … Continue reading

Uncategorized

Видео за скулптурата на Прометеј во жена парк

Најголемиот човекољубец во античката митологија, јунакот од Олимп кој го создал човекот и му вдахновил живот а потоа му го дал и огнот да се огрее и со него ги брка зверовите во Скопје го ставија во фонтана и му облекоа купаќи. За цело видео погледенте овде http://youtu.be/_DTMf1Pp7LI Continue reading

Uncategorized

Ден на гравот 2012 во село Теарце

Манифестацијата која секоја година привлекува по неколку илјади посетители во селото Тераце и оваа година на 28 Октомври  од 12 часот ќе се организира во рамките на Есенските денови на културата во Долни Полог  2012.  Овој пат за посетителите Теарчани да  зготват над 100 килограми грав и 100 килограми домашна Алва.  Есенските денови на културата … Continue reading

мислење

Категоризација на најглупи проекти од СК 2014

Она што во последно време се почесто ми паѓа на ум е дека всушност на сите ни стана гајле за сè! Особено за урбаниот пејсаж! Зошто инаку не можам да си објаснам како може толку да сме слепи или изгледа дека се навикнавме ништо веќе да не ни смета и за ништо да не реагираме. … Continue reading