Uncategorized

Ако институциите се само згради како кај нас тогаш битката е покорисно да се води пред зградата отколку во неа

Индивидуалниот активизам често има за цел решавање на лични проблеми што е легитимно, особено кога повеќе луѓе се засегнати од еден ист проблем (како во случајов нефункционланоста  и „неправедната“ правда на судството во Македонија). Затоа овој човек залслужува респект и поддршка од сите нас кои веруваме во моќта на активистичкото граѓанско делување.
Во отсаство на медиуми и во отсаство на институцијална правда само протестот ни преостанува!
Човеков не го познавам, го запознав некни, индивидуално протестира пред суд скоро секој ден, ја бара правдата уште од 1973. Како што ми објаснуваше и тоа што ми покажа од материјали човеков е во право. За жал нефункционалната локална самоуправа му го загорчува животот и најгрубо му го крши правото на приватна сопственост.
Респект за чинот чичко.Image

Advertisements

One thought on “Ако институциите се само згради како кај нас тогаш битката е покорисно да се води пред зградата отколку во неа

  1. Pingback: Macedonia: la battaglia del 65enne che lotta per riavere la sua proprietà · Global Voices in Italiano

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s