Uncategorized

Капиштец во паника, не се дише од смрдеа

Како што јавуваат локалните жители споменикот Васил Чакаларов доцна попладнево стрелал од својот револвер  и разнесол буре со устоена расипана зелка. Непријатната миризба ја почуствувале дури и жителите на Карпош1. Очевидците велат дека околу местот на настанот неможе да се дише а надлежните апелираат граѓаните да не ги напуштаат своите домови и да ги затворат … Continue reading