Uncategorized

Видео за скулптурата на Прометеј во жена парк

Најголемиот човекољубец во античката митологија, јунакот од Олимп кој го создал човекот и му вдахновил живот а потоа му го дал и огнот да се огрее и со него ги брка зверовите во Скопје го ставија во фонтана и му облекоа купаќи.

За цело видео погледенте овде http://youtu.be/_DTMf1Pp7LI

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s